Яхния с праз

Есенна яхния с праз

Без глутен, 18ВМ според диета Зоната (6 порции, всяка по 3 въглехидратни блока според диета Зоната).

Една българска манджичка, любима на всички вкъщи. Може да бъде подходяща за хапване по време на пости (виж бележките).

есенна яхния с праз


За 6 порции яхния са ви нужни следните продукти:

3 стръка праз, 300г

3 средно големи моркова, 130г

3-4 картофа, 480г

200г млени домати

4-5с.л. ориз, 60г

2ч.ч.телешки бульон+1-2 ч.ч. гореща вода

Сол, червен пипер, дафинов лист, черен пипер

2с.л. зехтин

 

Задуших праза и морковите в зехтина , като ползвам мултикукър и програма запичане.

После добавих всички останали продукти, заедно с телешкия бульон и готвих 20 минути на програма къкрене.

Това е – отново бързо и лесно.

 

Бележки:

  • Ако нямате мултикукър пригответе на тиган като готвите до готовност на ориза и картофите. Добре е в този случай да оставите доматите последни, малко преди готовност на картофите и ориза. Прибавени преди тях „ги стягат” и се готвят по-дълго.
  • Цялата яхния е 18 блока в Зоната. Това са 6 порции, всяка по 3 блока.
  • Разпределение на продуктите по блокове:
  • Въглехидрати – праз 2В, моркови 1.3В, картофи 9.7В, домати 0.7В, ориз 4.3В
  • Мазнини – зехтин 18М
  • Допълнете с протеин по избор.
  • Ястието е подходящо за хапване по време на пости, но ще трябва да замените телешкия бульон с вода.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *