пай

Пилешки овчарски пай

Нисковъглехидратно предложение, подходящо за диабетици, за хора с ИР, както и при режими без глутен.

пилешки овчарски пай

Необходими продукти за три порции:

1 ч.л. зехтин
2 скилидки чесън, накълцани
1 чаша нарязани моркови
1 чаша нарязани на кубчета тиквички
1 чаша нарязанo броколи
1 чаша варено, нарязано на кубчета пиле
2 ч.л. италиански подправки – риган, мащерка, градински чай, розмарин
пипер на вкус

450 мл пилешки бульон (от месото)
¼ ч.ч. прясно мляко + отделно 2с.л.
2 ч.л. царевично нишесте
1 средна глава карфиол
1 ч.л.масло
1/4 чаша настъргано нискомаслено сирене (извара)

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса .

Загрейте зехтина на средно висока температура. Сотирайте чесъна, морковите, тиквичките и броколито. Добавете пилето, италианските подправки и пипер на вкус.
В малък съд сложете бульона и като заври добавете 1/4 чаша мляко и царевичното нишесте. Гответе до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавете към зеленчуковата смес.

Поставете карфиола, накъсан на розички, 2-те с.л. мляко и маслото в съд за готвене в микровълнова фурна за 5 минути. Извадете, разбъркайте и гответе за още 5 минути. Ако е нужно повторете докато карфиолът се свари.

Сложете карфиола и течността плюс сиренето в блендер и блендирайте докато стане гладко пюре. Имайте предвид,че е доста горещо.

Изсипете пилето и зеленчуците в тава за печене. Сложете пюрето от карфиол отгоре и разстелете.
Печете покритито с алуминиево фолио за 20 минути, след това махнете фолиото и запечета на силен огън още 5 минути.

Бон апети!

Рецептата е превод от: www.diabeticconect.com

Снимка : www.honestcooking.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *