тиквени мъфини

Тиквени мъфини

Есенни мъфини без глутен, походящи за хранене според диета Зоната.

без глутен

Продукти:

2 яйца

65г сладкарска извара Pilos

½ с.л. мед (или 13г петмез от фурми или петмез от рожков) + стевия на вкус

140г пюрирана печена тиква

15г брашно от елда

15г кокосово брашно

1с.л. тиквен тахан

½ равна ч.л. сода, ванилия, канела по желание.

Смесвате продуктите по реда на изброяванети им. Разпределяте в 6 формички за мъфини и печете до готовност на 220-230о.

Това са общо 6 БПМВ (блока протеини мазнини, въглехидрати).

Два мъфина са един блок и са подходящи за междинно хранене.

За закуска може да хапнете 4 мъфина, полети с 1/2 с.л.тахан и  200г кисело мляко – общо 3 блока.

Ако не се храните по Зоната, шприцовайте върху мъфините сладкарска извара, подсладена с малко стевия. Може да поръсите с орехи, а може в сместа за печене да добавите орехи. Тахана може да е всякакъв, а може да е кокосово или краве масло. Брашното от елда има  специфичен мирис, който не се харесва на всеки, но всъщност въобще не се усеща.

Бон апети и прекрасен ден!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *