Безглутенови Великденски курабийки

Безглутенови Великденски курабийки

Ако търсите истинският вкус на великденските курабийки, значи сте на правилното място.

великденски курабийки

Нужни са ви следните продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
125 г масло
1 1/2 пакет бакпулвер без глутен (с царевично брашно)
2 ванилии
800г брашно Doves Farm, микс за бял хляб.

Маслото се разбива със захарта до побеляване. При непрекъснато разбиване се добавят се яйцата (едно по едно), киселото мляко, бакпулвера, ванилията. Накрая се добавя се по малко и от брашното, докато се омеси меко тесто.

Върху леко набрашнена повърхност се разточва внимателно кора с дебелина малко под сантиметър, с формички се изрязват курабийките и се подреждат в тавичка върху хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък, поръсват се с кристална захар и се пекат във фурна на 220 градуса до зачервяване.

Христос Воскресе!

Бележки:
* Чашата е с вместимост 200 мл.
* Различните безглутенови брашна поемат различно количество влага. Така, че ако ползвате друго брашно, може да има разминаване в количеството. Ориентирайте се по тестото – да бъде меко, и да ви затрудни леко с изрязването на формичките :-).
* Ако не искате да ползвате бяла захар заменете я с кафява, кокосова или друг подсладител.
* Ако не сте на безглутенов режим, на рецептата за курабийките пише “брашно 2 ч.ч.”. Но..не мога да кажа дали ще ви стигне :-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *