спагети Болонезе

Полезни макарони „Болонезе”

Когато сме на диета не значи, че трябва да ядем само зеленчуци и плодове.

Полезни макарони “Болонезе”

За мен са много малко храните, които не бива да се консумират по време на режим. И макароните НЕ са сред тях. Защото калориите не идват само от пастата, а и от соса върху нея.

Вижте моят поглед за макарони Болонезе:

Необходими продукти за една порция:
50г сухи пълнозърнести макарони,
80г телешко нетлъсто месо,
300г домати,
20г лук,
1 ч.л.зехтин,
чесън,сол, подправки по желание и вкус (пипер, риган, босилек).

Месото се смила на кайма, доматите се настъргват на ренде, лука и чесъна се нарязват на ситно.
Слагате макароните да се варят, а през това време задушавате лука и чесъна в малко водичка с 1 ч.л. зехтин да омекнат и да се изпари водата. Добавяте доматения сос, каймата, солта и задушавате докато соса се посгъсти. Добавяте подправките и махате от огъня. Сервирайте макароните полети със соса.

За по-любознателните тази порция съдържа:
Белтъци – 26,6г
Мазнини – 10,7г
Въглехидрати – 50,6г
Калории – 400 ккал

Ако не броите калории добавете и мъъъничко настърган пармезан, ей така, за разкош!

Бележки:
– При режим без глутен заменете пълнозърнестите макарони с безглутенови, за предпочитане от елда, нахут, леща, грах, комбинация ориз с елда и др.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *