Безглутеново хлебче

Хляб с брашно от тиквени семки и чия

Без глутен и  без мая

хляб с тиквено брашно и чия

Нужни са ви следните продукти:
2 яйца
200г кисело мляко
1 равна кафена лъжичка сол
40г  брашно от тиквени семки, моето е на “Balcho”
250г брашно с набухвател , аз ползвах “Doves farm”
1 с.л. чия

Смесвате последователно всички продукти като ги разбивате добре. Получава се гъсто лепкаво тесто.
Сипвате в малка тавичка с форма по желание (аз пекох в малка, правоъгълна) и печете на 180 градуса до готовност.

Макар по състав да прилича на кекс, трябва да ви кажа, че се получи чудесно хлебче.
Тази сутрин ще го пробваме с масло и сладко от горски плодове с мед ???, за дребното, и с пастет от извара и яйце за младежа ??.

Бон апети!

Бележки:

  • Ако не сте на безглутенов режим може да ползвате друго брашно – от лимец, типово, пълнозърнесто, смес от брашна…
  • Ако нямате, или не ползвате, брашно с набухвател предвидете нужното количество сода за хляб или бакпулвер.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *