Хляб с брашно от тиквени семки и чия
Без глутен и без мая
хляб с тиквено брашно и чия
без глутен
без мая
Нужни са ви следните продукти:
2 яйца
200г кисело мляко
1 равна кафена лъжичка сол
40г брашно от тиквени семки, моето е на “Balcho”
250г брашно с набухвател , аз ползвах “Doves farm”
1 с.л. чия
Смесвате последователно всички продукти като ги разбивате добре. Получава се гъсто лепкаво тесто.
Сипвате в малка тавичка с форма по желание (аз пекох в малка, правоъгълна) и печете на 180 градуса до готовност.
Макар по състав да прилича на кекс, трябва да ви кажа, че се получи чудесно хлебче.
Тази сутрин ще го пробваме с масло и сладко от горски плодове с мед ???, за дребното, и с пастет от извара и яйце за младежа ??.
Бон апети!
Бележки:
- Ако не сте на безглутенов режим може да ползвате друго брашно – от лимец, типово, пълнозърнесто, смес от брашна…
- Ако нямате, или не ползвате, брашно с набухвател предвидете нужното количество сода за хляб или бакпулвер.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!