Low-carb zucchini

Нисковъглехидратни тиквички

10БПМ и 2.5БВ, нисковъглехидратна, без глутен

запеканка с тиквички

За тази чудна запеканка ползвах налични към момента продукти, а именно:
600г тиквички
4 яйца
100г сирене
100г кашкавал
30г семена за поръсване

Настъргах тиквичките и ги отцедих.

Настъргах кашкавала и отделих малко от него за поръсване, сиренето натроших.

В купа смесих тиквичките, разбърканите яйца, сиренето и кашкавала.

Разбърках добре и изсипах сместа в тавичка върху хартия за печене.

Поръсих отгоре със заделения кашкавал и семената и пекох до готовност във фурната на 200 градуса.

Това е. Бързо и лесно.

Бон апети!

Бележки:
*Аз сипах сместа в правоъгълна тава и след изпичане разрязах на 10 парчета. Така всяко парче е 1БП и 0,25БВ. Допълнете с още въглехидрати по избор.
Ако трябва да сме точни кашкавала трябва де е 105 грама, но… 5 грама няма да променят нищо. 🙂

*Ако сте на режим за отслабване може да намалите семената малко, защото и сиренето и кашкавала са с доста мазнини.

*Аз допълних с домати и оризови сухари. За вас не знам 🙂 .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *