сладкиш с праскови без глутен

Нисковъглехидратен сладкиш с праскови

Нисковъглехидратен, без захар и без бяло брашно, подходящ за диабетици и за режими без глутен.

Сладкиш с праскови

За тестото:
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 с.л.мед
2 с.л. разтопено масло
50г кокосово брашно
1/2 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
ванилия

Отделно: 2 праскови

Смесваме продуктите за тестото до получаване на смес с гъстота на кексово тесто.

Обелваме прасковите и ги нарязваме на полумесеци.

Нареждаме парченцата праскови в намаслена тавичка. Отгоре сипваме тестото, заглаждаме и печем в умерена фурна до готовност.

След като изстине, обръщаме сладкиша в голяма чиния или подложка за торта.

При сервиране всяко парче намазваме обилно с крем от цедено кисело мляко със стевия и ванилия. Поръсваме с канела и натрошени орехи.

Бон апети и прекрасен прасковен ден!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *