Нисковъглехидратен сладкиш с праскови
Нисковъглехидратен, без захар и без бяло брашно, подходящ за диабетици и за режими без глутен.
Сладкиш с праскови
без глутен
без захар
нисковъглехидратен
За тестото:
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 с.л.мед
2 с.л. разтопено масло
50г кокосово брашно
1/2 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
ванилия
Отделно: 2 праскови
Смесваме продуктите за тестото до получаване на смес с гъстота на кексово тесто.
Обелваме прасковите и ги нарязваме на полумесеци.
Нареждаме парченцата праскови в намаслена тавичка. Отгоре сипваме тестото, заглаждаме и печем в умерена фурна до готовност.
След като изстине, обръщаме сладкиша в голяма чиния или подложка за торта.
При сервиране всяко парче намазваме обилно с крем от цедено кисело мляко със стевия и ванилия. Поръсваме с канела и натрошени орехи.
Бон апети и прекрасен прасковен ден!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!