Палачинкова торта с праскови

Палачинкова торта с праскови

Без глутен и без захар. Здравословна, подходяща за хора с диабет, ИР, Метаболитен синдром, както и при режими за отслабване.

Палачинкова торта

Рецептата беше малко на око, но пък кой не знае да прави палачинки ?
Горе долу звучи така.

За палачинките:
3 яйца
1ч.ч прясно мляко
3 с.л кокосово брашно
3-4 с.л безглутеново брашно, микс.
Трябва да стане тесто за палачинки мааалко по-рядко от боза (а днешната е гъста ?)

За крема:
цедено кисело мляко
петмез от фурми за подслаждане
половината на прилично голяма праскова, нарязана на кубчета

Изпекох палачинки в тиган без мазнина.
Докато ги чаках забърках крема и когато всичко бе готово сглобих тортата по стандартен начин – палачинка, крем, повтарям.. и накрая крем. Отгоре поръсих с орехи.

❗ Тортата е тортичка. ?
‼️ Парчето на снимката е прилично дебело, защото… сложих две парченца едно върху друго. ?
⁉️ Трябват малко трикове за хубава снимка ?

Бон апети!

Бележки:

* Ако не ползвате краве прясно мляко, заменето го с ядково, кокосово или соево мляко.

* Поддсадителят може да е всякакъв – мед, агаве, рожков и т.н.

* Ако не сте на режим без глутен може да ползвате брашно по желание.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *