Протеинова оризова каша
Без глутен и без захар, 8 блока в Зоната. Фитнес закуска, подходяща за хора с диабет, ИР, такива в процес на отслабване…и не само 🙂 .
протеинова каша
оризова каша
Необходими продукти:
400мл прясно мляко (2ПВ)
72г оризови ядки (оризов флейкс) (6В)
48г протеин на прах (6В)
1ч.л. течна стевия
3 ½ ч.л. масло (≈14М, 8+6 за протеина)
Канела за поръсване.
Начин на приготвяне:
Сложете млякото да заври и към него добавете оризовите ядки.
Варете около 5 минути докато ядките поомекнат и кашата се сгъсти.
Махнете от котлона и при непрекъснато бъркане добавете протеина на прах и маслото. Тук е момента да отбележа, че стана прекалено гъсто и се наложи да добавям по малко водичка за да разредя, по желание в зависимост от желаната гъстота. Имайте предвид, че като поизстине ще се сгъсти още.
Добавете и стевията. За мен се получи прекалено сладко, но за другите беше „съвсем си е добре, бе?!” 🙂
Претеглете готовата каша и разделете на 8 за да получите колко грама каша е един блок. При мен се получиха 74г за блок.
Насипете в чашки или купички толкова блока колкото желаете.
Аз направих 3 чашки – две по 3 блока за закуска (≈220г) и една чашка от 2 блока за междинно хранене.
Поръсете с канела на вкус.
Бон апети!
Бележки:
- Оризови ядки може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/bezglutenovi-hrani/zyrneni-myusli-biskviti/biosvqt-orizovi-qdki
- Протеинът ми е подсладен само със стевия и дава добра сладост. Ако не обичате прекалено сладко може да пропуснете или да намалите стевията. А протеинът може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/protein-foods/protein-iso-gold-stevia
- Вместо масло, за мазнина може да добавите 14 блока ядки – орехи (с канелата става класика :-)), бадеми, лешници и т.н.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!