Протеинова ризова каша

Протеинова оризова каша

Без глутен и без захар, 8 блока в Зоната. Фитнес закуска, подходяща за хора с диабет, ИР, такива в процес на отслабване…и не само 🙂 .

протеинова каша

Необходими продукти:

400мл прясно мляко (2ПВ)

72г оризови ядки (оризов флейкс) (6В)

48г протеин на прах (6В)

1ч.л. течна стевия

3 ½ ч.л. масло (≈14М, 8+6 за протеина)

Канела за поръсване.

 

Начин на приготвяне:

Сложете млякото да заври и към него добавете оризовите ядки.

Варете около 5 минути докато ядките поомекнат и кашата се сгъсти.

Махнете от котлона и при непрекъснато бъркане добавете протеина на прах и маслото. Тук е момента да отбележа, че стана прекалено гъсто и се наложи да добавям по малко водичка за да разредя, по желание в зависимост от желаната гъстота. Имайте предвид, че като поизстине ще се сгъсти още.

Добавете и стевията. За мен се получи прекалено сладко, но за другите беше „съвсем си е добре, бе?!” 🙂

Претеглете готовата каша и разделете на 8 за да получите колко грама каша е един блок. При мен се получиха 74г за блок.

Насипете в чашки или купички толкова блока колкото желаете.

Аз направих 3 чашки – две по 3 блока за закуска (≈220г) и една чашка от 2 блока за междинно хранене.

Поръсете с канела на вкус.

 

Бон апети!

 

Бележки:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *