Яхния от жълт грах

Яхния от жълт грах

Без глутен, без млечни продукти, 12БПМВ

Яхния от жълт грах фава

Според диета Зоната това са 12 блока въглехидрати и мазнини и трябва да се добавят още протеини.
Тези, които не отчитат протеина в растителните източници да добавят 3 блока протеин, а тези, които ми се доверяват трябва да добавят на всяка порция 60г сирене или 40г сушено филе.

А ето и списъка с продукти за 4 порции:

145 г белен жълт грах (моят е с марка Кауфланд)
240 г домати на кубчета, може и от консерва
90 г зелен грах
80 г морков
50 г лук
30 г целина
4 ч.л. зехтин (аз ползвам и олио от гроздови семена).
Подправки по желание – мащерка, риган, джоджен, каквото решите, а няколко скилидки чесън биха се отразили добре на вкуса 🙂 .

Измийте добре жълтия грах в гевгир под течаща вода.

Сложете водата да заври и сипете в нея всички продукти без зехтина.

Оставете да ври на по-слаб огън и отворен капак, защото образувалата се пяна започва да излиза навън. Наблюдавайте ястието.

Оставете да ври до готовност, махнете от котлона и добавете мазнината и подправките.

Сервирайте топло и ако не броите калориите добавете крутони 🙂 .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *