Какаов фъдж с орехи о меден сироп

Какаов фъдж с орехи и меден сироп

Без глутен, без захар, без млечни продукти.

За тестото са ви нужни:

Какаов сладкиш

3 яйца

2 с.л. еритритол

100г масло /кокосово при режим без млечни/

2 с.л. с връх какао

4 с.л. брашно с набухвател Doves Farm

1ч.ч. натрошени орехи

ванилия

 

За сиропа:

3 с.л. мед, разтворени в 150мл вода.

 

Разбийте добре яйцата с еритритола. Добавете маслото и ванилията и разбийте отново.

След това добавете какаото и брашното, отново разбийте.

И накрая орехите като разбърквате с шпатула.

Сипете в подходящ съд, намаслен предварително и печете на 200 градуса до готовност (суха клечка, забита в центъра да излезе суха).

10-ина минути след като извадя сладкиша го нарязвам и заливам със сиропа.

После се сетих, че можеше да оставя малко от орехите, да ги настържа ситно и да сложа по малко в центъра на всяко парченце. Ако е шам фъстък, още по-добре. 🙂

Бон апети!

 

Бележки:

  • Не пиша точно колко минути се пече по няколко причини – зависи от съда в който печете, зависи от печката, зависи дали слагате в студена или в затоплена фурна. Моят съд е стъклен с размери 20х20 см. Слагам го в студена фурна и тогава включвам. Така печенето ми отнема около 25-30 минути.  Ако слагате в затопена фурна може да отнеме по-малко. Но зависи и от печката.
  • Ако не ползвате брашно с набухвател към сместа добавете 1 ч.л. бакпулвер или ½ ч.л. сода бикарбонат, угасена в малко оцет или лимонов сок.
  • Еритритолът може да замените с друг подсладител по желание – кокосова захар, захар Мусковадо, мед, петмез, меласа. Всички тях може да закупите от ТУК.
  • Ако не сте на безглутенов режим, сложете брашно вид по желание.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *