Тиганички с тиквички

Тиганички с тиквички

Без глутен, 6БПМВ (6 блока) според диета Зоната, с опция да бъдат нисковъглехидратни.

тиганички

Необходими продукти:
320г тиквички, толкова дойде една тиквичка
2 яйца
80г натрошено сирене
60г настърган кашкавал
56г брашно, при мен безглутеново, готова смес на Doves farm
1-2 с.л. кисело мляко
1 равна кафена лъжичка сода
1 скилидка чесън
копър, магданоз
2ч.л. мазнина за изпичането на тиганичките.

Настържете тиквичката и отцедете добре от водата.

Сложете я в голяма купа и добавете разбитите яйца.

Смесете добре и добавете и останалите продукти по реда на изброяването им, като содата угасете в киселото мляко.

Загрейте подходящ тиган. Сложете много малко мазнина (най-добре със спрей) и сипете част от сместа. Разстелете добре с лъжица на средно дебел слой, похлупете с капак и гответе на бавен огън докато сместа поизсъхне отгоре. После обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна.

Повторете до свършване на сместа.

Аз приготвих 4 по-големи тиганички, като всяка е 1,5БПМВ.

Вие може да изпечете 6 по-малки тиганички и всяка ще бъде по 1БПМВ.

Enjoy!

Бележки:

* За наламаляване на мазнините заменете яйцата с 4 белтъка, а сиренето със 130г Котидж лайт или 80г сирене Маджаров Лайт.

* Ако не сте на безглутенов режим заменете безглутеновото брашно с 65г брашно от лимец.

* Ако искате да са нисковъглехидратни, сложете бадемово или сусамово брашно.

* Ако изпечете 6 тиганички, всяка една е един зонов блок. Една или две, зависи от режима,  е за междинно хранене, три са за закуска или основно хранене.

* Ако изпечете 4 броя, всяка една е 1,5БПМВ. Две тиганички са за закуска или основно хранене.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *