Тиганички с тиквички
Без глутен, 6БПМВ (6 блока) според диета Зоната, с опция да бъдат нисковъглехидратни.
тиганички
без глутен
палачинки
диета Зоната
нисковъглехидратни
Необходими продукти:
320г тиквички, толкова дойде една тиквичка
2 яйца
80г натрошено сирене
60г настърган кашкавал
56г брашно, при мен безглутеново, готова смес на Doves farm
1-2 с.л. кисело мляко
1 равна кафена лъжичка сода
1 скилидка чесън
копър, магданоз
2ч.л. мазнина за изпичането на тиганичките.
Настържете тиквичката и отцедете добре от водата.
Сложете я в голяма купа и добавете разбитите яйца.
Смесете добре и добавете и останалите продукти по реда на изброяването им, като содата угасете в киселото мляко.
Загрейте подходящ тиган. Сложете много малко мазнина (най-добре със спрей) и сипете част от сместа. Разстелете добре с лъжица на средно дебел слой, похлупете с капак и гответе на бавен огън докато сместа поизсъхне отгоре. После обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна.
Повторете до свършване на сместа.
Аз приготвих 4 по-големи тиганички, като всяка е 1,5БПМВ.
Вие може да изпечете 6 по-малки тиганички и всяка ще бъде по 1БПМВ.
Enjoy!
Бележки:
* За наламаляване на мазнините заменете яйцата с 4 белтъка, а сиренето със 130г Котидж лайт или 80г сирене Маджаров Лайт.
* Ако не сте на безглутенов режим заменете безглутеновото брашно с 65г брашно от лимец.
* Ако искате да са нисковъглехидратни, сложете бадемово или сусамово брашно.
* Ако изпечете 6 тиганички, всяка една е един зонов блок. Една или две, зависи от режима, е за междинно хранене, три са за закуска или основно хранене.
* Ако изпечете 4 броя, всяка една е 1,5БПМВ. Две тиганички са за закуска или основно хранене.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!