Тарталети с рикота и праскови

Тарталети с рикота и праскови

Без глутен и без захар  , готови за 5 минути

тарталети с рикота и праскови

За тестото:
2 яйца
3с.л. еритритол
3с.л. брашно, в случая оризово
1ч.л., равна, бакпулвер
малко ванилия
За крема:
150 – 200г Рикота
(зависи колко крем искате да има отгоре)
стевия на вкус, ванилия
няколко тънки резенчета малка нектарина
мед и карамелизирани фъстъци за поръсване.
Разбих яйцата с еритритола на гъст крем и към тях постепенно дабавях брашното, смесено с бакпулвера и ванилията.
Сипах в 3 форми за тарталети и пекох в микровълнова – минута и половина на 700W.
Извадих от формите и охладих върху решетка.
Рикотата овкусих и сипах в найлонова торбичка, която ползвах вместо пош като отрязах едното ъгълче.
Слагам обилно крем върху всяка тарталета, украсявам с прасковите, поливам тъничко с мед и поръсвам с карамелизираните фъстъци.
Слагам в хладилник за малко, защото едва ли ще стоят дълго 😁
Бон апети!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *