Ябълков сладкиш с брашно от нахут
Чудесен сладкиш с опция да бъде без глутен и без млечни продукти.
Ябълков сладкиш
нахутено брашно
без глутен
Нужни са ви следните продукти:
3 яйца
100г кафява захар/или подсладител по желание
50г краве масло/или кокосово
200г кисело мляко, 2% масленост/ кокосово мляко
1 пакет бакпулвер
ванилия
лъжичка ром или есенция ром, за да убие аромата на нахутеното брашно
100г брашно от нахут
70г типово брашно, макар да съм убедена, че и само с нахутено щеше да стане (при безглутенов режим сложете само нахутено брашно)
3 ябълки
Продуктите се разбиват в написаната последователност.
В намаслена тавичка се слага 1 с.л. с лек връх гъст петмез от фурми, което идеално замества карамелизираната захар. Разстила се добре на дъното на тавичката и върху него се нареждат полумесеци от почистените ябълки.
Отгоре се излива кексовата смес и се пече на 180° в предварително затоплена фурна до готовност. Оставя се леко да се охлади, след което се объща в подходяща чиния за сервиране.
Уверявам ви, получи се великолепно…и не остана дълго.
Ако разрежете на 8 парчета, то всяко би имало:
Белтъци – 8г
Мазнини – 5,8г
Въглехидрати – 31,7г
Калории – 250ккал
Което прави идеалната закуска с идеален баланс
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!