сладкиш

Ябълков сладкиш с брашно от нахут

Чудесен сладкиш с опция да бъде без глутен и без млечни продукти.

Ябълков сладкиш

Нужни са ви следните продукти:
3 яйца
100г кафява захар/или подсладител по желание
50г краве масло/или кокосово
200г кисело мляко, 2% масленост/ кокосово мляко
1 пакет бакпулвер
ванилия
лъжичка ром или есенция ром, за да убие аромата на нахутеното брашно
100г брашно от нахут
70г типово брашно, макар да съм убедена, че и само с нахутено щеше да стане (при безглутенов режим сложете само нахутено брашно)
3 ябълки

Продуктите се разбиват в написаната последователност.
В намаслена тавичка се слага 1 с.л. с лек връх гъст петмез от фурми, което идеално замества карамелизираната захар. Разстила се добре на дъното на тавичката и върху него се нареждат полумесеци от почистените ябълки.
Отгоре се излива кексовата смес и се пече на 180° в предварително затоплена фурна до готовност. Оставя се леко да се охлади, след което се объща в подходяща чиния за сервиране.
Уверявам ви, получи се великолепно…и не остана дълго.
Ако разрежете на 8 парчета, то всяко би имало:
Белтъци – 8г
Мазнини – 5,8г
Въглехидрати – 31,7г
Калории – 250ккал
Което прави идеалната закуска с идеален баланс

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *