Тарталети с ягоди

Тарталети с крем сирене и ягоди

Без глутен, всяка бройка е 1 зонов блок (1БПМВ).

тарталети с крем сирене и боровинки

За 4 бройки (4БПМВ): за тестото за тарталетите: 2 яйца (2П) 2 с.л. (36г) брашно от нахут (2В) 1ч.л. тахан от бадеми (2М) 1/2 ч.л. бакпулвер малко стевия, ванилия. за сиропиране: 1 с.л. (15) петмез от рожков (1В) за крема: 120г нискомаслено крем сирене (2ПМ) стевия, ванилия по желание 140г ягоди (моите са замразени) (1В) Разбърквам всички продукти за тестото, насипвам с лъжица в 4 форми за тарталети и пека във фурна до готовност (стават много бързо). Междувременно съм оставила ягодите да се размразят. Те пускат сок, който размивам с петмеза (може и малко мляко+стевия, зависи колко сладко обичате) и с този сироп сиропирам топлите основи за тарталетите. Подслаждам крем сиренето със стевия и ванилия. Разпределям го върху тарталетите. Ягодите нарязвам и разпределям върху крема. Слагам да се охладят и да попият малко и от крема. Шоколадовите стърготини са за да допълня мазнините, че за мнооого малко не ми достигат ???. Получиха се сиропирани основи със сладко солен крем и чудесен аромат на ягода и ванилия.? Леко соленият вкус на крем сиренето допълва много добре сладкия вкус на ягодите и стевията ????. Разпределяне по блокове: 2 яйца са 2БП (2 блока протеин); 120г крем сирене – 2БП; 36г брашно от нахут е 2БВ (2 блока въглехидрати); 1с.л. рожков (или 15г) – 1БВ; 140г ягоди – 1БВ; 1ч.л. тахан от бадеми е 2БМ (2 блока мазнини); в крем сиренето има 2БМ и затова поръсих с малко шоколадови стърготини, но те са по-скоро за цвят :-0 . Петмез от рожков може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/petmezi/carob-molasses Бон апети!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *