Тарталети с крем сирене и ягоди
Без глутен, всяка бройка е 1 зонов блок (1БПМВ).
тарталети с крем сирене и боровинки
зоната
без глутен
За 4 бройки (4БПМВ):
за тестото за тарталетите:
2 яйца (2П)
2 с.л. (36г) брашно от нахут (2В)
1ч.л. тахан от бадеми (2М)
1/2 ч.л. бакпулвер
малко стевия, ванилия.
за сиропиране:
1 с.л. (15) петмез от рожков (1В)
за крема:
120г нискомаслено крем сирене (2ПМ)
стевия, ванилия по желание
140г ягоди (моите са замразени) (1В)
Разбърквам всички продукти за тестото, насипвам с лъжица в 4 форми за тарталети и пека във фурна до готовност (стават много бързо).
Междувременно съм оставила ягодите да се размразят.
Те пускат сок, който размивам с петмеза (може и малко мляко+стевия, зависи колко сладко обичате) и с този сироп сиропирам топлите основи за тарталетите.
Подслаждам крем сиренето със стевия и ванилия. Разпределям го върху тарталетите.
Ягодите нарязвам и разпределям върху крема.
Слагам да се охладят и да попият малко и от крема.
Шоколадовите стърготини са за да допълня мазнините, че за мнооого малко не ми достигат ???.
Получиха се сиропирани основи със сладко солен крем и чудесен аромат на ягода и ванилия.?
Леко соленият вкус на крем сиренето допълва много добре сладкия вкус на ягодите и стевията ????.
Разпределяне по блокове: 2 яйца са 2БП (2 блока протеин); 120г крем сирене – 2БП; 36г брашно от нахут е 2БВ (2 блока въглехидрати); 1с.л. рожков (или 15г) – 1БВ; 140г ягоди – 1БВ; 1ч.л. тахан от бадеми е 2БМ (2 блока мазнини); в крем сиренето има 2БМ и затова поръсих с малко шоколадови стърготини, но те са по-скоро за цвят :-0 .
Петмез от рожков може да поръчате от тук: https://www.vegadietshop.com/hrani/petmezi/carob-molasses
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!