Пилешко с арабски кус кус

Пилешко с тиквички и арабски царевичен кус кус

Без глутен, без млечни продукти.  С опция за три или четири блока в Зоната.

пилешко с тиквички и арабски кус кус

 

В чинията ми имаше:

1/3 чиния пилешко месо, овкусено в Лидъл, с надпис “кавърма” 🙂

1/3  чиния тиквичка

1/3 чиния царевичен кус кус

подправка за арабски кус кус, пак от Лидъл, седмица на ориенталската кухня беше 🙂

мазнина не добавих, защото месото имаше

 

Приготвянето е стандартно:

Първо приготвям месото, махам от тигана, отсипвам и от мазнината, че беше в повече.

В същия тиган приготвих тиквичката с малко сол и подправка за кус кус.

Накрая пак в същият тиган сипах върната мазнина и приготвих кус куса, отново със същата подправка. Оказа се добра, леко пикантна, така, че ще се заредя с още едно пакетче от нея 🙂

Подреждам чинията според това кой е на диета и кой не :-). Аз не бях 🙂 .

За тези на диета вижте бележките по-долу 🙂 .

 

Бон апети!

 

 

Бележки за продуктите в Зоната

  • За три блока (3ПМВ)

90г пилешко месо, 200г тиквичка, 35г царевичен кус кус, 1ч.л. мазнина

  • За четири блока (4ПМВ):

120г пилешко месо, 240г тиквичка, 45г царевичен кус кус, 1 ½ ч.л. мазнина

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *