Морковена торта

Морковена торта

Без глутен, 9БПМВ (9 блока в Зоната), което ще рече, че цялата торта съдържа 71г протеини, 63г въглехидрати и 33г мазнини.

Морковена торта

без глутен

Нужни са ви следните продукти?

За блата:
3 яйца
65г нискомаслена сладкарска извара Pilos
55г тръстикова захар
4 ч.л. бадемов тахан
36г брашно от нахут
2 с.л. кокосово брашно
80г настъргани моркови
1/2 пакет бакпулвер
ванилия
1 кафена лъжичка смес от подправки за меденки – канела, анасон, карамфил, индийско орехче, кориандър, кардамон

За крема:
325г нискомаслена сладкарска извара Pilos
стевия на вкус
ванилия

Разбих яйцата и добавих всички продукти за блата по реда на изброяването им. Сипах тестото в малка тавичка, която напръсках със спрей за готвене и пекох на 200 градуса до готовност.
Оставих блата да изстине и разрязах на две блатчета.
Разбих изварата за крема със стевията и ванилията.
Сложих половината крем между двата блата, а с другата половина намазах отгоре.
Поръсих с малко канела и с малко настъргани моркови за цвят. ?
Оставих да се охлади, но преди това пробвахме онова, отрязаното парче ??.

Беше мнооого вкусно, достатъчно сладко и сочно. Да видим днес следобед как ми се отрази едно парченце 🙂 .

Бон апети и прекрасна седмица!

Вижте разпределението на продуктите по блокове: яйца-3П; извара=6П; захар-6В; брашно от нахут-2В; моркови-1В; тахан от бадеми-8М; кокосово брашно-1М.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *