Неделна безглутенова закуска
Или как да оползотворим стария хляб.
Продукти за 4 големи парчета:
безглутенова закуска
без глутен
Около 220г безглутенов хляб, нарязан на кубчета
3 яйца
200г кисело мляко
100г извара
60г шунка
60г сирене
45г кашкавал
4 ч. л. краве масло
С малко масло намазах стъклена формичка с размери 20х20см. Поръсих я и с малко оризово брашно и сложих кубчетата хляб в нея.
В купа разбих яйцата и киселото мляко и добавих изварата, сиренето, шунката и разредих с около 50 мл вода (за да може сместа да попие по-добре в хляба).
Сипах тази смес върху кубчетата хляб и с вилица леко ги поразбутах за да може яйчената смес да се разпредели равномерно.
Отгоре поръсих с кашкавала и сложих да се пече – стъклен съд в студена фурна, и включих на 250 градуса.
Бележки:
Количеството и видът на продуктите може да варира според вкуса и желанието ви.
При мен идеята беше да оползотворя сухия хляб преди да се развали. Количеството му беше около 200-220г.
Имах само толкова домашна извара, която също исках да оползотворя.
Яйчицата бяха малки и затова добавих водичка. Вие преценете дали и колко водичка да добавите.
Безглутенов хляб с мая, домашен, става много твърд и трудно попива течности. Затова ползвам соден хляб.
Едно парче е около 3 блока в Зоната.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!