Шницели от зеле

Шницели от зеле

Безглутенови вегетариански шницели за всеки вкус. Подходящи за хора с диабет и инсулинова резистентност (преддиабет). За фитнес любители също е опция.

вегетариански шницели

Точна рецепта нямам, защото беше експеримент в последния момент. Но пък се получиха много хубави…шницели да кажем. Направих два вида – едните са със сирене и кашкавал, другите без. Давам съставките, а вие експериментирайте с вкуса.

 

Получи се една голяма тава + няколко бройки за еърфрайера.

 

Нарязах една зелка и я сварих в подсолена вода. Отцедих добре и разделих на две.

В едната половина сложих 2 яйца, 4-5с.л. кисело мляко, сол, червен и черен пипер, чубрица, чесън и брашно овесено+оризово, на око докато се получи смес, която като сложа върху хартия за печене да не се разлива. Да кажем гъсто кексово тесто. Мисля, че може да се добавят 2-3с.л. хранителна мая за да даде малко пармезанов аромат и повече протеин.

Във втората смес сложих 2 яйца, 4-5с.л. кисело мляко, малко брашно, същите подправки и натрошено сирене + настърган кашкавал.

От всяка половина оформям шницели върху хартия за печене и пека във фурна на 250 градуса до зачервяване. Шницелите с кашкавал се разтекоха, предполагам причина е хубавото турско сирене, което по принци се разтича при печене. С българското съм убедена, че няма да е така,защото съм пробвала, макар и отдавна.

 

Сервирах с кисело мляко с чесън, да ви кажа, че и с копър вървеше. 🙂

 

Ами…от мен толкова. От вас може повече, ако споделите.

 

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *