Двойно шоколадово протеиново брауни

Двойно шоколадово протеиново брауни

Без брашно, без захар, без глутен, без млечни продукти.

протеиново брауни

3БПМВ в Зоната

Белтъци – 26г  Мазнини – 17г  Въглехидрати – 32г
Калории – 385 ккал

За браунито:
1 яйце
50 мл кокосова вода
½ с.л. мед или 13г петмез от фурми
1ч.л. еритритол на кристали
20г какао
2/3 мерит. лъжица (20г) растителен протеин на прах, вкус шоколад.
1 ч.л. бакпулвер
100г настъргана ябълка
Няколко капки есенция ванилия.

За течния шоколад:
1 с.л. тахан
½ с.л. мед или 13г петмез от фурми
10 г какао

Разбърквате добре съставките за браунито и го слагате да се пече в подходяща малка тавичка върху хартия за печене – при мен беше на 220 градуса, без вентилатор.

След като е готово го оставяте да се охлади.

През това време разбърквате съставките за шоколада.

Когато браунито се охлади, го намазвате с шоколада, ако успеете да го опазите 🙂 .

Целият десерт е 3 зонови блока и е подходящ за закуска.

Ако го разрежете на 3 парчета то всяко парче ще бъде 1 блок и е подходящо за междинна закуска.

Тези, които имат 2 блока за междинно хранене могат да хапнат две парчета.

Бележки:

  • Какаото е марка ION.
  •  
  • Петмез от фурми може да закупите от нашия е-магазин

Долните промени в съставките прави сладкиша неподходящ за Зоната и с други нутриенти, но пък остава все така вкусен и шоколадов.

  • Кокосовата вода може да замените с ядково мляко. Аз имах кокосова вода (от консерва) и исках да я оползотворя.
  • Протеина на прах може да го пропуснете и да го замените с малко бадемово (или друго) брашно.
  • Еритритола може да замените със стевия.

Ако ползвате друг подсладител като мед, кленов сироп, агаве, то вече въглехидратите ще са повече.

  • Предполагам, че ще се получи и ако вместо яйце ползвате заместител – ленено яйце, малко нахутено брашно с топла вода, заместител на яйца Orgran и др.

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *