Свинско с праз и картофи

Свинско с праз и картофи

Свинско с праз и картофиТрадиционно българско ястие в нов диетичен прочит, особено вкусно през студените дни, а в съчетание с лютиви чушлета си е БГ класика.

свинско с праз

Основно ястие без глутен, 8 блока според диета Зоната.

Една порция съдържа 30г белтъци, 15г мазнини, 37г въглехидрати и 475ккал.

 

Нужни продукти за две порции:

240г свинско нетлъсто месо

200г праз (2 стръка)

120г домати от консерва

300г картофи

1с.л. зехтин

Сол, червен пипер, дафинов лист

 

Нарязах свинското на хапки и сготвих в мултикукър до готовност само със сол.

В тиган с мазнината задуших нарязаните праз и картофи докато праза поомекна.

Сипах вода да покрие леко картофите, не изцяло, и задушавах почти до готовност.

След това сложих месото, доматите и подправките и досготвих.

 

Бон апети!

 

 

Бележки:

  • Ако нямате мултикукър гответе на тиган в следната последователност – месо до полуготовност, праз, картофи, малко водичка, най-накрая домати 🙂 .
  • Ако се храните по Зоната това са две момчешки порции (2х4ПМВ. За да стана 3 дамски (3х3ПМВ) сложете още 30г месо (1П) и 150г праз (1В) или 50г картофи (ако е праз ще е голяма порция, картофи за по-малка).
  • Месо 8П, праз 1.3В, домати 0.5В, картофи приемам за 6В, мазнините са 8-9М.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *