Основи за тарталети или за малки пици
Всяка тарталетка е по 1БПВ според диета Зоната
основи за тарталети
малки пици
без глутен
Продукти:
1П – 1 яйце
4П – 200г нискомаслена суроватъчна извара, моята е Роден край от Лидъл
1 ч.л бакпулвер
2В – 36г смлени овесени трици
3В – 42г брашно, в случая типово
От посочените продукти омесвате меко тесто и разделяте на 5 топки.
При мен се получи 365г тесто, съответно всяка топка по 65г.
Ако имате форми за тарталети, разстилате всяка топка във формичка, набождате с вилица и печете в предварително загрята фурна – 200 градуса с вентилатор, 5-7 минути до полуготовност.
Целта е да стегнат, но да не са изпечени съвсем. Ще допичаме заедно с пълнежа.
Ако нямате формички просто разстелете тестото с ръце като оформите блат.
Аз заделих 2 тарталети за проба, останалите замразявам във фризера. Ще видим какво ще се получи после, но… няма начин да не стане ?.
За тези двечките забърках смес от 1 яйце и 40г сирене (2П), разделих пълнежа поравно (почти излезе ?), поръсих със семена и пекох в затоплената фурна на 250 градуса до готовност.
Така всяка тарталета стана 2БПМ1В. Ще изравняваме с малко домат и чай с мед. ?☕.


Бон апети и спорен ден на майстора! 🙂
Бележки:
- Ако сте на безглутенов режим заменете овесените
трици със смлени овесени ядки без глутен, а брашното с безглутеново. - Допълвайте тарталетките с още ПМВ по избор, в
зависимост от това колко блока ще хапвате.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!