Пиле с броколи и сирена
Без глутен, без млечни продукти. С опция да бъде кето. Нисковъглехидратно.
Ако се храните по Зоната, цялото ястие може да се смята за 9ПВМ.
пиле с броколи и сирена
без глутен
веган
без млечни
кето
Ястието е богато на протеин и с малко и бавни въглехидрати. Подходящо е за хора с диабет и инсулинова резистентност, при режими без млечни продукти, както и за хранене без глутен.
Цялото ястие съдържа протеин 64г, въглехидрати 79, мазнини 42г, калории 942.
Всички тези сметки показват , че ястието може да се смята за 3 порции по 3 блока в Зоната или общо 9 блока с малко повече мазнини (смятам ги за 9ПМВ).
За три порции са ви нужни:
180г пилешко филе
250-300г броколи
60г макарони без глутен, в случая от червена леща
100мл веган сметана
250мл вода+1с.л. безглутеново брашно, в случая от нахут
30г веган гръцко сирене
25г веган пармезан
2с.л. хранителна мая
Сол, пипер, по желание лимонов сок
Накъсайте броколито на розички, сварете и отцедете.
Нарежете пилешкото филе и сварете.
Сварете макароните и отцедете
Сипете сметаната в тиган и загрейте на котлона.
След като започне да ври сипете водата с разтвореното в нея брашно, настърганото сирене и пармезана. Оставете да ври за около 2-3 минути. Добавете хранителната мая и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер, търпи и лимонче.
Сипете месото, макароните и броколито в малка тавичка, полейте със соса и сложете да се запече в предварително загрята фурна.
Ако пропуснете макароните ще имате кето ястие.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!