Торта парфе с ягоди

Торта парфе с ягоди и орехи

Без глутен, без захар, 12блока (12БПМВ) в Зоната.

торта парфе с ягоди

Необходими продукти

За тестото:

4 яйца /4П

3 с.л. еритритол

34г кокосово брашно /2М+1ПВ

40г оризово брашно /3В

2 ч.л. (10г) арония на прах, виж бележките /1В

1 бакпулвер, ванилия

 

За крема:

500г цедено кисело мляко /5П+2В

220г прясно мляко /1ПВ

1 с.л. мед (2В)+ стевия на вкус, ванилия

1 желатин /1П

Отделно  за украса 280г ягоди (2В) и 40г орехи (13М).

 

Начин на приготвяне – стандартен:

Разбивате всички продукти за тестото, изсипвате във форма за торта със свалящ се ринг, (моята е с диаметър 24 см.) и изпичате на 220 градуса до готовност. Става бързо, наблюдавайте си творбата  .

След изпичане оставете блата да изстине върху решетка. През това врем си пригответе крема.

Разбийте добре с миксер цеденото кисело мляко заедно с прясното мляко, меда, стевията и ванилията. Ще получите пухкав крем.

Желатина накиснете в 6 с.л. вода и след като набъбне разтопете на водна баня (всичко това го има описано на опаковката му).

След като е готов, добавете желатина в крема и разбийте с миксера за кратко, само да се смеси добре.

Върнете блата във формата за торта. Изсипете върху него всичкия крем, заравнете и оставете в хладилник да стегне.

След няколко часа, когато кремът е стегнал добре, украсете тортата с ягодите и орехите.

Насладете се на творението си с чаша кафе или Бейлис.

 

Бележки:

  • Аронията не е задължителна, може да я замените с ½ с.л. мед в крема за повече сладост.
  • 34г кокосово брашно е почти 2БП, предвид вероятното му по-слабо усвояване го сметнах за 1БП. Може да не го смятате въобще, но тогава увеличете протеина с още 100г цедено кисело мляко.
  • Цеденото кисело мляко съдържа 3,8г въгл./100г продукт, затова му смятам и въглехидратите.
  • Ако ми се доверявате не смятайте нищо като ПМВ…просто следвайте рецептата!

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *