Яйчен крем

Яйчен крем

Без глутен и без захар. За тези, които се хранят по Зоната една чашка е два блока.

Класически домашен крем, в случая подходящ и за диабетици, както и за хора с преддиабет.

яйчен крем

 

Нужните продукти за две чашки:

400-450мл прясно мляко

2 яйца

2с.л. брашно (25-30г), при мен безглутеново

2 с.л. натрошени орехи (24-25г)

Стевия или друг подсладител без калории.

 

Начин на приготвяне: лесен и бърз 🙂 .

В купа разбивам добре яйцата и брашното, размивам с малко от млякото – 3-4 с.л. са достатъчни.

Слагам млякото на котлона да заври, като го подслаждам със стевия и еритритол на вкус. Може да сложите и малко ванилия.

Изчаквам млякото да се постопли, но далеч преди да заври, и сипвам в него яйчената смес.

При постоянно бъркане изчаквам да заври и да се сгъсти, след около минута махам от котлона.

Разливам в две чаени чаши (поне 250мл), поръсвам с орехите и оставям да се охлади. Добре е да покриете чашките със стреч фолио за да не се образува коричка. Маха се след като десерта се охлади.

 

Бон апети!

 

Бележки:

  • Целият крем е четири блока в Зоната, една чашка е два блока за междинна закуска, като мазнините са удвоени. Ако сте в режим на отслабване орехите са 12г или 4М.
  • Протеинът е от яйцата и млякото (2П+2П); Въглехидратите са 2В от брашното и 2В от млякото; мазнините са 8М от орехите.
  • Брашното е по избор, като бялото пшенично не е опция 🙂 .

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *