Яйчен крем
Без глутен и без захар. За тези, които се хранят по Зоната една чашка е два блока.
Класически домашен крем, в случая подходящ и за диабетици, както и за хора с преддиабет.
яйчен крем
без глутен
целиакия
диета зоната
без захар
Нужните продукти за две чашки:
400-450мл прясно мляко
2 яйца
2с.л. брашно (25-30г), при мен безглутеново
2 с.л. натрошени орехи (24-25г)
Стевия или друг подсладител без калории.
Начин на приготвяне: лесен и бърз 🙂 .
В купа разбивам добре яйцата и брашното, размивам с малко от млякото – 3-4 с.л. са достатъчни.
Слагам млякото на котлона да заври, като го подслаждам със стевия и еритритол на вкус. Може да сложите и малко ванилия.
Изчаквам млякото да се постопли, но далеч преди да заври, и сипвам в него яйчената смес.
При постоянно бъркане изчаквам да заври и да се сгъсти, след около минута махам от котлона.
Разливам в две чаени чаши (поне 250мл), поръсвам с орехите и оставям да се охлади. Добре е да покриете чашките със стреч фолио за да не се образува коричка. Маха се след като десерта се охлади.
Бон апети!
Бележки:
- Целият крем е четири блока в Зоната, една чашка е два блока за междинна закуска, като мазнините са удвоени. Ако сте в режим на отслабване орехите са 12г или 4М.
- Протеинът е от яйцата и млякото (2П+2П); Въглехидратите са 2В от брашното и 2В от млякото; мазнините са 8М от орехите.
- Брашното е по избор, като бялото пшенично не е опция 🙂 .
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!