Безглутенов бял хляб

Безглутенов бял хляб

Най-добрата компания на доматчето със сирене, на маслото със сладко, на лютеницата на баба. 🙂

безглутенов бял хляб

 

Нужни продукти за 570г готов хляб: Безглутенов бял хляб

300мл топла вода + доза протеин на прах, неовкусен (или 300мл прясно мляко)

3 с.л. мазнина, в моя случай зехтин

1ч.л. сол (мъжичката ми е мерителна)

2ч.л. захар, мерителни

6г суха мая (2 ч.л., мерителни)

320г брашно, микс Universal на Schar (виж снимката).

 

Работя със затоплена купа, върху дърво, тъй като плота е гранитен, разбирай студен 🙂  и вече имах неуспешен опит, тъй като сместа изстина и после бухна много малко. Та…

Сипвам съставките в голяма купа по реда на избояването им, без брашното. Разбивам с бъркалка. Постепенно добавям брашното като първоначално бъркам с миксер с бъркалки за кекс, а като се сгъсти (на последните 50-60г) с бъркалки за тесто.

Премествам сместа (не може да се изсипва) в правоъгълна тавичка върху хартия за печене.

Слагам във фурната на 50 градуса да втаса. За около 20-30 минути беше готово.

Увеличавам фурната на 200 градуса, последните 10-ина минути на 220 градуса.

За около 30-40 минути се изпича, но зависи от това, кокло силна е фурната ви.

Този път, по време на печенето, на дъното на фурната сложих метална купичка с вода. Хляба ставал по-хубав, така четох някъде 🙂 .

Да, добре се получи, но следващият път ща намаля леко маята, мисля, че беше една идея повече.

 

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *