Безглутенов пшеничен хляб
С познат вкус на типов хляб и нямащ нищо общо с другите безглутенови хлябове. Чета в една група, че не бил съвсем безглутенов, но е факт, че стомаха ми не реагира на него така, както бурната реакция след хапване на пшеничен продукт.
безглутенов бял хляб
без яйца
без млечни
За тези, които решат да пробват ще кажа, че няма да съжаляват 🙂 .
Нужни продукти за около 300г хлебче:
200г топла вода
1 ½ ч.л. суха мая (мерителна лъжица)
1ч.л. сол
1ч.л. захар
1с.л. зехтин
220г Пшенично, ултрабезглутеново брашно.
Във водата разбърквам маята, солта, захарта и зехтина до разтваряне на продуктите.
Постепенно добавям брашното като първо бъркам с бъркалките на миксера, а после на ръка с вилица.
Тестото е една идея по-гъсто от едновремешните бухтички, които да гребнеш с лъжица и да изпържиш. Запазва си формата в тавичка. Не се меси.
Слагам в тавичка и във фурната на 50 градуса да втаса. За около 30-40 минути удвоява обема си и тогава увеличавам на 200 градуса и пека до готовност.
Време не давам, тъй като всяка фурна е различно силна.
P.S. Замества идеално нормалният хляб и става за ядене и на следващия ден 🙂 .
Пшенично ултрабезглутеново брашно може да закупите от нас: https://www.vegadietshop.com/hrani/bezglutenovi-brashna/
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!