Хлябът днес е лимецов
без мая, с нисък ГИ (гликемичен индекс), подходяща за хора с инсулинова резистентост и диабет.
Нужни са ви малко продукти, а именно:
1 яйце
180 мл кефир (толкова имах)
1/2 ч.л. сол
1/2 пакет бакпулвер (5г)
200г брашно от лимец.
Разбих добре яйцето и кефира, добавих солта и бакпулвера, а после и пресятото брашно.
Омесих меко тесто, което леко лепнеше.
Оформих го на плоска питка и пекох на 200 градуса за около 20-25 минути. Последните 5 минути пекох на 250 градуса за по-хрупкава коричка.
Трябва да ви кажа, че става бързо, ухае невероятно и има вкус на хляб с мая…даже по-добър
Bon apetit!
меню
Адрес и контакти
гр. Пловдив, Център
“Княз Александър I” 39
ет. 2, офис 8
(над IQOS и KFC)
телефон: +359 878 18 66 68
Работно време
Понеделник: 9 – 19
Вторник: 9 – 19
Сряда: 9 – 19
Четвъртък: 9 – 19
Петък: 9 – 19
През събота: 9 – 16
Неделя: неработен ден
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!