Лимецова питка с кефир

Лимецова питка с кефир

Хлябът днес е лимецов
без мая, с нисък ГИ (гликемичен индекс), подходяща за хора с инсулинова резистентост и диабет.

Лимецова питка с кефир

Нужни са ви малко продукти, а именно:
1 яйце
180 мл кефир (толкова имах)
1/2 ч.л. сол
1/2 пакет бакпулвер (5г)
200г брашно от лимец.
Разбих добре яйцето и кефира, добавих солта и бакпулвера, а после и пресятото брашно.
Омесих меко тесто, което леко лепнеше.
Оформих го на плоска питка и пекох на 200 градуса за около 20-25 минути. Последните 5 минути пекох на 250 градуса за по-хрупкава коричка.
Трябва да ви кажа, че става бързо, ухае невероятно и има вкус на хляб с мая…даже по-добър
Bon apetit!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *