Овесени питки

Овесени питки

Без глутен, без мая.

Бърза рецепта за питки без мая. Подходящи при диабет и инсулинова резистентност, при непоносимост към глутен, с бавни въглехидрати, засищащи и ароматни.

овесени питки


20г овесена питка е 1БВ (един блок въглехидрат) според диета Зоната.

 

За 6 питки ми трябваха:

1яйце

1ч.ч. кисело мляко, около 200г

2 1/2 ч.ч. овесено брашно без глутен /може и обикновено/

1 пакет бакпулвер

1с.л. сусамово олио /може всякакво/

Малко смлени семена черен кимион, по желание

 

Разбърках всичко до лепкаво тесто. С лъжица оформих 6 питки. Загладих с мокри ръце. Пекох на 220-230 градуса до готовност.

Това е, нищо сложно.

 

Бон апети?

 

Бележки :

  • С лимецово брашно също стават чудесни, не са съвсем без глутен.
  • Правила съм ги с масло от черен кимион, което им придава много хубав аромат.
  • Може да поръсите със семена, може да ги сложите и в тестото.
  • Ако сложите сирене и риган стават идеални за закуска. Плюс доматче 🙂

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *