Барчета с боровинки

Барчета с боровинки

Без глутен, без захар, без яйца, без млечни продукти, веган.

Барчета с боровинки

Барчета с боровинки

Тъй като рецептата беше експериментална количеството беше малко и се получиха само 8 неголеми барчета. Може да удвоите продуктите за да имате едно по-прилично количество 🙂 .

барчета с боровинки

без яйца

Нужни продукти:

¾ ч.ч. пресовани ядки от киноа

1ч.ч.бадемово брашно

½ ч.ч. ябълково пюре без захар (виж бележките)

20г кокосово масло

ванилия

сладко от боровинки без захар (виж бележките)

 

Начин на приготвяне:

Смесвате ядките от киноа с бадемовото брашно, добавяте ябълковото пюре, разтопеното кокосовото масло и ванилията.

Разбърквате добре, докато се получи хомогенно лепкаво тесто.

2/3 от тестото разстилате в малка тавичка като си помагате с пръсти или с опакото на лъжица.  Заравнявате на желаната дебелина (около 2-3 см).

Върху тестото слагате сладкото от боровинки, а върху него накъсвате останалото тесто като си помагате отново с пръсти да го разстелете добре, тъй като е лепкаво. На вид трябва да се получи нещо като крамбъл пай 🙂 .

Слагате във фурна и печете на 200-220 градуса докато покафенее.

Оставяте да изстине и след това режете на неголеми квадратчета.

 

Бележки:

  • Вместо пресовани ядки от киноа може да ползвате овесени ядки, но преди това ги смелете в кафемелачка или чопър.
  • Вместо сладко от боровинки може да ползвате друго, въпрос на вкус.
  • Ябълково пюре може да си приготвите вкъщи като сварите настъргани ябълки с малко водичка до желаната гъстота.
  • Сладко без захар също може да приготвите сами като сварите плода с малко водичка и накрая подсладите със стевия или еритритол.

 

Безглутенови продукти може да поръчате от нашият онлайн магазин: www.vegadietshop.com

 

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *