Барчета с боровинки
Без глутен, без захар, без яйца, без млечни продукти, веган.

Барчета с боровинки
Тъй като рецептата беше експериментална количеството беше малко и се получиха само 8 неголеми барчета. Може да удвоите продуктите за да имате едно по-прилично количество 🙂 .
барчета с боровинки
нисковъглехидратни
без глутен
без захар
веган
без млечни
без яйца
Нужни продукти:
¾ ч.ч. пресовани ядки от киноа
1ч.ч.бадемово брашно
½ ч.ч. ябълково пюре без захар (виж бележките)
20г кокосово масло
ванилия
сладко от боровинки без захар (виж бележките)
Начин на приготвяне:
Смесвате ядките от киноа с бадемовото брашно, добавяте ябълковото пюре, разтопеното кокосовото масло и ванилията.
Разбърквате добре, докато се получи хомогенно лепкаво тесто.
2/3 от тестото разстилате в малка тавичка като си помагате с пръсти или с опакото на лъжица. Заравнявате на желаната дебелина (около 2-3 см).
Върху тестото слагате сладкото от боровинки, а върху него накъсвате останалото тесто като си помагате отново с пръсти да го разстелете добре, тъй като е лепкаво. На вид трябва да се получи нещо като крамбъл пай 🙂 .
Слагате във фурна и печете на 200-220 градуса докато покафенее.
Оставяте да изстине и след това режете на неголеми квадратчета.
Бележки:
- Вместо пресовани ядки от киноа може да ползвате овесени ядки, но преди това ги смелете в кафемелачка или чопър.
- Вместо сладко от боровинки може да ползвате друго, въпрос на вкус.
- Ябълково пюре може да си приготвите вкъщи като сварите настъргани ябълки с малко водичка до желаната гъстота.
- Сладко без захар също може да приготвите сами като сварите плода с малко водичка и накрая подсладите със стевия или еритритол.
Безглутенови продукти може да поръчате от нашият онлайн магазин: www.vegadietshop.com
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!