Палачинкова мини торта за един
Палачинкова торта с ябълки, орехи и канела, с опция да бъде без глутен. При диета Зоната това са 3БПМВ.
Палачинкова мини торта
За палачинките:
2 белтъка
100г кисело мляко
30г овесени ядки (при безглутенов режим замемете с ядки от елда, от киноа или безглутенови овесени ядки)
За крема:
100г нискомаслена извара
1 ч.л фъстъчено масло
1 ябълка
За поръсване:
Смлени орехи на вкус и канела за аромат.
Разбърках продуктите за палачинковата смес, като смлях овесените ядки в кафемелачката, добавих щипка сода бикарбонат и оставих сместа да престои десетина минути.
Изпекох три палачинки в незалепващ тиган.
Смесих изварата с няколко капки стевия (на вкус) и с фъстъченото масло.
Ябълките нарязах и сварих с малко вода да станат на пюре и охладих.
Сглобяване: палачинка, извара, ябълково пюре, канела…и т.н. Завършваме с извара, пюре, млени орехи, канела.
Тези, които обичат орехите да хрупат, може да наръсят натрошени орехи и между блатовете.
Получи се много вкусна и сочна тортичка, която никак не е малка, макар и за един.
За тези, които се хранят по диета Зоната това са 3БПМВ и една чудесна закуска. Ако се раздели на три парчета, то всяко парче е един блок, подходящ за междинна закуска.
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!