палачинкова торта без захар

Палачинкова мини торта за един

Палачинкова торта с ябълки, орехи и канела, с опция да бъде без глутен. При диета Зоната това са 3БПМВ.

Палачинкова мини торта

За палачинките: 
2 белтъка
100г кисело мляко
30г овесени ядки (при безглутенов режим замемете с ядки от елда, от киноа или безглутенови овесени ядки)

За крема: 
100г нискомаслена извара
1 ч.л фъстъчено масло
1 ябълка
За поръсване:
Смлени орехи на вкус и канела за аромат.

Разбърках продуктите за палачинковата смес, като смлях овесените ядки в кафемелачката, добавих щипка сода бикарбонат и оставих сместа да престои десетина минути.
Изпекох три палачинки в незалепващ тиган.
Смесих изварата с няколко капки стевия (на вкус) и с фъстъченото масло.
Ябълките нарязах и сварих с малко вода да станат на пюре и охладих.
Сглобяване: палачинка, извара, ябълково пюре, канела…и т.н. Завършваме с извара, пюре, млени орехи, канела.
Тези, които обичат орехите да хрупат, може да наръсят натрошени орехи и между блатовете.
Получи се много вкусна и сочна тортичка, която никак не е малка, макар и за един.

За тези, които се хранят по диета Зоната това са 3БПМВ и една чудесна закуска. Ако се раздели на три парчета, то всяко парче е един блок, подходящ за междинна закуска.

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *