Протеинова торта със сладко

Протеинова мини торта със сладко

Без глутен, без захар, без млечни продукти, нисковъглехидратна, 3 блока в Зоната (3ПМВ).

Една рецепта за идеалната закуска според младежа 🙂 .

 

Нужни продукти за блатовете:

1 яйце

100мл вода

1ч.л.грахови фибри (може и без)

20г грахов протеин

2с.л. какао на Биосет, нискомаслено, 12г

1с.л. оризово брашно, 13г

1ч.л кокосово масло за тигана, ползвам на спрей

1ч.л какаови зърна за поръсване, 3г

сладко без захар вместо крем

 

По план трябваше да ползвам моето сладко от малини и круши, но се оказа, че има само една лъжица от него и се наложи да ползвам друго. Затова на снимката ще видите едно малиново блатче и няколко такива с манго и ябълка 🙂  .

Давам линк към моето сладко, което е много по-добро от купеното: Сладко от малини и праскови.    Сладкото е без захар и се получиха 55г за 1В в Зоната.

 

Разбивам добре всички продукти и изпичам две палачинки в тиган, напръскан с кокосово масло.

Палачинките стават твърди още при печенето и трябва да се обръщат внимателно. Първата ми се счупи и затова на снимката има 6 блата, не 8 (за който ще ги брои, има такива ).

Всяка палачинка разрязвам на четири, мажа със сладко (2В) и подреждам едно върху друго като парче торта.

Отгоре слагам сладко и поръсвам с натрошени какаови зърна.

 

Може да си направите сами сладко от малини, 2 БВ:

200г малини, малко водичка (3-4с.л.) и еритритол на вкус. Слагате на котлона да ври докато поизври течността и се сгъсти. Толкоз!

 

Разпределение на продуктите по зонови блокове:

* Протеин: яйце 1П, веган протеин на прах 2П;
* Въглехидрати: оризово брашно 1В, сладко без захар 2В;
* Мазнини: какао 1М, кокосово масло 3М, какаови зърна 1М. Мазнините са повече заради протеина на прах.

 

Бон апети!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *