Сирене по тракийски
Едно традиционно българско ястие в диетичен вариант.
Без глутен, нисковъглехидратно, кето, 3 или 4 блока в Зоната (3ПМ+1В, 4ПМ+1В). Трябва да се допълнят въглехидратните блокове.
Рецепта подходяща за хора с ИР, за кето режим на хранене, нисковъглехидратно хранене. Богата на протеин, бързо се приготвя.
сирене по тракийски
без глутен
диетично
диета Зоната
кето
нисковъглехидратно
Нужни продукти
За три блока (3ПМВ)
240г домати от консерва
Малко лук
40г салам чоризо
40г сирене
1 яйце
Сол, чубрица, люта чушка по желание (аз нямах такова 🙂 )
За 4 блока добавете още 30г кашкавал, така и рецептата ще бъде спазена съвсем.
Нареждам продуктите в гювече като първо слагам лука, после доматите, после салама на кръгчета, натрошеното сирене и слагам в микровълнова за 8-10 минути като първите 5 минути е с капак, после го махам (може и да си стои до края).
След това вадя, чуквам едно яйце, похлупвам и пека още 2 минути. Ако яйцето не се е забулило пускам за още 1 минута.
Пека две гювечета наведнъж. Ако е само едно и 5+2 минути са достатъчни за да се сготви.
- Зонови блокове:
Протеин: 1П салам, 1П сирене, 1П яйце, +1П кашкавал за 4П;
Въглехидрати: 1В домати, лука не броя. доматите са сметнати по етикет.
Мазнини: не добавям, всичко има достатъчно мазнини. - Допълнете с въглехидрат по желание. При нас е хляб – 40г за 3 блока, 60г за 4 блока. 1 филийка нарязан пълнозърнест хляб в повечето случаи е 30г. Това като ориентир.
- Въглехидрата може да е друг по желание – варен ориз, картофи, плод, wine 🙂 …
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!