Маслени бисквитки с парченца шоколад
Без глутен, без млечни продукти, с опция да бъдат без захар
маслени бисквитки с парченца шоколад
без глутен
без захар
без млечни продукти
Нужни продукти:
100г оризово брашно
100г царевично нишесте
70г еритритол
100г кокосово масло
1 яйце
1 пакет бакпулвер, ванилия
Капки черен шоколад, ако намерите без захар по-добре
Начин на приготвяне:
Могат да бъдат приготвени по два начина. Първият, който аз ползвах е когато еритритола не е много, както в моя случай. Тогава сладостта идва основно от шоколада в курабийките.
Вторият начин е ако искате по-сладки курабийки и ще трябва да увеличите количествотот подсладител.
Първи начин:
Смесвате всички сухи продукти, към тях добавяте маслото на стайна температура и накрая яйцето. Първо се получават маслени трохи, които яйцето обединява в хубаво средно меко тесто. Слагам капки шпоколад на вкус, може повече или по-малко, зависи от предпочитанията. размесвам набързо докато се смесят с тестото.
Късам малки топчета, нареждам в тавичка, сплесквам ги леко отгоре и пека на 180 градуса. Ако видя, че някъде шоколада е по-малко, боцвам отгоре две-три капчици, за цвят дето се казва 🙂
Извадете от тавичката и охладете върху решетка.
Втори начин, при повече подсладител:
За да се разтопи еритритола е по-добре първо да се смеси с яйцето. След това отново се смесват останалите сухи продукти с маслото, докато стане на трохи. Добавя се яйцето с подсладителя и се обърква до меко тесто. Следват шоколадовите капки и оформянето на бисквитките.
Извадете от тавичката и охладете върху решетка.
Охладените бисквитки съхранявайте в кутия.
Бележки:
- Маслото може да бъде краве масло или свинска мас, става и с двете и пак са чудесни
- Мисля, че и с нишесте от тапиока ще се получи
- Бисквитките са маслени и доста ронливи
Бон апети!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!