Маслени бисквитки с парченца шоколад

Маслени бисквитки с парченца шоколад

Без глутен, без млечни продукти, с опция да бъдат без захар

маслени бисквитки с парченца шоколад

Нужни продукти:

100г оризово брашно

100г царевично нишесте

70г еритритол

100г кокосово масло

1 яйце

1 пакет бакпулвер, ванилия

Капки черен шоколад, ако намерите без захар по-добре

 

Начин на приготвяне:

Могат да бъдат приготвени по два начина. Първият, който аз ползвах е когато еритритола не е много, както в моя случай. Тогава сладостта идва основно от шоколада в курабийките.

Вторият начин е ако искате по-сладки курабийки и ще трябва да увеличите количествотот подсладител.

 

Първи начин:

Смесвате всички сухи продукти, към тях добавяте маслото на стайна температура и накрая яйцето. Първо се получават маслени трохи, които яйцето обединява в хубаво средно меко тесто. Слагам капки шпоколад на вкус, може повече или по-малко, зависи от предпочитанията. размесвам набързо докато се смесят с тестото.

Късам малки топчета, нареждам в тавичка, сплесквам ги леко отгоре и пека на 180 градуса. Ако видя, че някъде шоколада е по-малко, боцвам отгоре две-три капчици, за цвят дето се казва 🙂

Извадете от тавичката и охладете върху решетка.

 

 

Втори начин, при повече подсладител:

За да се разтопи еритритола е по-добре първо да се смеси с яйцето. След това отново се смесват останалите сухи продукти с маслото, докато стане на трохи. Добавя се яйцето с подсладителя и се обърква до меко тесто. Следват шоколадовите капки и оформянето на бисквитките.

Извадете от тавичката и охладете върху решетка.

 

Охладените бисквитки съхранявайте в кутия.

 

 

Бележки:

  • Маслото може да бъде краве масло или свинска мас, става и с двете и пак са чудесни
  • Мисля, че и с нишесте от тапиока ще се получи
  • Бисквитките са маслени и доста ронливи

 

Бон апети!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *