Питки с ядки от елда и сирене

Питки с ядки от елда, сирене и семена от черен кимион

Без глутен, 6 блока в Зоната (6ПМВ).

Подходящи за хора на безглутенов режим, при диабет и инсулинова резистентност, в режими за отслабване и… не само 🙂

 

питки с ядки от елда

Нужни продукти за 4 по –големи питки или 6 по-малки:

2 средни яйца

4с.л. (100г) кисело мляко

1ч.л. (8-10г) протеин на прах, неовкусен (може да замените с извара, кашкавал, шунка)

80-85г ядки от елда

малко сол и сода за хляб

2ч.л. (10г) семена от черен кимион

100г сирене

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и киселото мляко и добавете към тях солта, содата и ядките от елда. Оставете за 10-ина минути да попият ядките.

Към сместа добавете натрошеното сирене и семената черен кимион и разбъркайте добре.

В тавичка върху хартия за печене оформете с лъжица 4 или 6 питки.

Изпечете на 250 градуса до готовност.

 

Бележки:

  • Протеина на прах може да замените с кашкавал, който да поръсите върху питките, но става по-калорично. Може да е извара, която да добавите към сместа.
  • Разпределение на продуктите по блокове в Зоната:

протеин – 2П от яйцата, 2,5П от сиренето, 1П от протеина на прах и 0,5П от киселото мляко. Общо 6П.

въглехидрати – 0,5В от киселото мляко и 5,5В от елдата, общо 6В.

мазнини – 3М от черния кимион, останалото приемам от сиренето. Може да добавите малко масло или обезкостени маслини към сместа, но пак леко вдигаме калориите.

  • Ако оформите 4 питки, всяка ще бъде по 1,5 блок.
  • Аз направих 4 питки с умисъл 🙂 : две питки са 3 блока, 1 питка с чаша айрян (100г мляко+вода) са 2 блока.
  • Ако оформите 6 питки, всяка ще бъде по 1 блок.

-2 или 3 питки за голямо хранене от 2 или 3 блока

-1 или 2 питки за междинно хранене от 1 или 2 блока

-2 питки с 200г кисело мляко за 3 блока

-1 питка с 200г кисело мляко за 2 блока и т.н., варианти безброй 🙂

 

Неовкусен протеин на прах може да закупите от тук: www.vegadietshop.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *