Портокалов кекс
Без глутен, без млечни продукти, без захар
портокалов кекс
без глутен
без захар
без млечни
Нужни са ви следните продукти:
2 яйца
120 мл сок портокал/мандарина + пулпата
1 с.л. с връх мед + стевия на вкус, ако решите
80г кокосово масло
няколко капки есенция портокал
130г брашно с набухвател
Смесвате всички продукти, насипвате в малка тавичка и печете на 200 градуса до готовност.
Изчакайте да изстине за да усетите по-добре вкуса. И между другото, ако бях сложила малко натрошени какаови зърна в кекса хич, ама хич намаше да е зле 🙂 .
Бон апети!
Бележки:
– сока от портокал може да замените със сок от мандарина. Не ползвам сокоизстисквачка, в тестото добавих и пулпата, защото не ми се щеше да я хвърлям;
– ако нямате проблем с млечните, кокосовото масло може да замените с краве масло или гхи;
– ако нямате брашно с набухвател добавете в тестото нужното количество сода или бакпулвер;
– моята тавичка е с размери 22х22 см.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!